Samuela Zajaca 7, 32236, Ilok
+385 95 449 6075

Ilok najistočniji grad Hrvatske, grad najpoznatiji po vinu, grad u kojem se nalazimo i živimo svoju priču. Priču obitelji Zajac. Priču o vinu, konjima, poljoprivredi.

Ilok je grad duge povijesti, stari je grad koji se razvio na obali Dunava, između obronaka Fruške gore i dio je povijesne regije Srijem.

Osim povijesti koje krasi Ilok ne samo svojom pričom već i znamenitostima, za Ilok možemo slobodno reći da je kralj vina. Vina koja su osvojila nepca mnogih posjetitelja.

Započnimo sa našom pričom.

Obitelj Zajac bavi se vinogradarstvom i vinarstvom još od početka 20. stoljeća. Još od vremena dok su vinogradi bili na kolcima, guste sadnje i pretežito crne sorte grožđa. U to vrijeme za transport svojih vina koristili su zaprežna kola sa konjima. Tradicija poljoprivrede,vinogradarstava, vinarstva i konjogojstva prenosila se generacijama. Svaka generacija je sadila vinograde, obrađivala zemlju i uzgajala plemenite konje.

Posjedujemo oko 17ha vinograda od toga sorte poznate Graševine, Traminca, Frankovku, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Rajski Rizling.

Godine 2004. krećemo u izgradnju vlastite obiteljske vinarije.

Naša vinarija godišnje proizvede oko 50.000 litara vina.

Za preradu grožđa do njegovanja vina koristimo najsuvremeniju tehnološku opremu.

Brza prerada, kontrolirano hlađenje mošta te čuvanje u inox bačvama.

Mali dio vina čuvamo u drvenim bačvama te puštamo da dozrijevaju i do godinu dana.

Od crnih vina proizvodimo Frankovku, Cabernet Sauvignon i ružičasti Roze, a od bijelih proizvodimo Traminac, Chardonnay i neizostavnu iločku Graševinu.

U našoj kušaonici, rustikalnog ambijenta, imate priliku okusiti sva vina iz naše ponude. Kušaonica nudi grupni obilazak do 10 ljudi.

Tijekom cijele godine pazimo na naše vinograde da bi nam dali najbolje od sebe.

Ljubav prema konjima kao obiteljska tradicija nastavila se u našoj obitelji.

Dolaskom na naše imanje imate mogućnost uz čašu vina, uživati u pogledu na te plemenite životinje, doživjeti ambijent poljoprivrednog gospodarstva i prepustiti se svim čarima koje ono pruža.

Uz dogovor i prethodnu najavu možemo vas provozati kroz Ilok u fijakeru.